Nieuws

Handige links
Inloggen

Agenda
1-4 
KNHB cursus coachen
1-4 
Bestuursvergadering
7-4 
(Vervallen) Strateg
15-4 
(Vervallen); KNHB cu
15-4 
Jeugdbestuursvergade
17-4 
A-B Diner
18-4 
(Vervallen) Hollands
Hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuwsoverzicht
TECH. COMM.

30-3-2020
SPORT- EN BEWEEGADVIEZEN in tijden van corona
 
Zeker in deze uitzonderlijke situatie, is het van groot belang voldoende te bewegen. Ook wanneer je gedwongen wordt steeds vaker thuis te blijven. Daarom volgen hieronder een aantal sport- en beweegadviezen in tijden van corona;

Let wel: Deze adviezen zijn afhankelijk van de actuele adviezen van RIVM/VWS, die leidend zijn. 
 30-3-2020
SBS Sport is in beweging
 
Het zijn rare tijden voor de sporters. Om toch thuis aan de gang te blíjven kan ik namens SBS Sport een programma met oefeningen op de leeftijd afgestemd aanbieden. Wanneer hiervoor interesse is kan je mij per Whatsapp of mail berichten naar
06-11357542   of
Hierbij dan graag vermelden:
-Dorsteti
-Team
-Leeftijd

Met vriendelijke groeten,
Pieter Barte
 


BESTUUR

24-3-2020
Coronavirus van invloed op hockeysport, KNHB info
 
Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving over de gevolgen van het coronavirus voor de hockeysport en een overzicht van de veel gestelde vragen

 

20-3-2020
Hockeyen op eigen initiatief op onze hockeyvelden is niet toegestaan!
 
We begrijpen dat het lastig is om niet te mogen hockeyen, en in de 'vrije tijd' is het aantrekkelijk om rond te hangen of bezig te zijn op ons hockeyveld. Dit is echter niet toegestaan. 
We volgen het landelijk beleid van het RIVM om sociale contacten te vermijden om hiermee verspreiding van het virus te voorkomen. 

Bovendien zien we dat groepen jongeren veel rommel achterlaten op de velden, zoals lege blikken energy drank etc. En inmiddels is zelfs een poortjes kapot gemaakt.

De hockeyclub is écht gesloten wat betekent dat de velden niet gebruikt mogen worden op eigen initiatief! Bedankt voor jullie begrip en medewerking. 


 
TECH. COMM.

20-3-2020
Fit met... hockeyer Jorrit Croon | #FitMetTeamNL
 

Hockeyinternational Jorrit Croon laat zien hoe je met beperkte mogelijkheden toch kunt trainen. En hij heeft nog een leuke bonusronde ook! 

https://teamnl.org/fitmetteamnl/fitmetteamnl-hockey


 

15-3-2020
Westrijdvoorbereiding in de kleedkamers
 
Tot op heden maakten een aantal teams voor de wedstrijdbespreking gebruik van de bestuurskamer op de 1e verdieping. Door aanpassingen in het rolluik voor de trap is dat niet meer mogelijk. We vragen wedstrijdbesprekingen in de kleedkamers te doen.

Sinds kort is het rolluik voor de trap alleen nog te bedienen met een sleutel. Dat was nodig om de huurder van één van de ruimtes op een betere manier toegang te verlenen en om de bestuursruimte boven beter schoon te houden. 

In de kleedkamers thuis worden binnenkort whiteboards gehangen, stiften en borstel zijn vanaf dan te leen bij de bar.
 
BESTUUR

15-3-2020
UPDATE 15-03: Hoe gaat Dorsteti om met het coronavirus?
 
Het coronavirus baart velen van ons zorgen. Met dit bericht informeren wij je over de wijze waarop Dorsteti met de situatie omgaat.

Update 15-03
Zoals ook elders in de nieuwsberichten valt te lezen, heeft de hockeybond de wedstrijden tot en met 6 april afgelast. Ook volgen wij het advies op om trainingen en andere bijeenkomsten op te schorten. Het clubhuis is dicht en we hebben alle activiteiten geannuleerd, waaronder alle cursussen en de bijeenkomst vrijwilligersbeleid. 

Update 06-03
Bij een inwoner van Wijk bij Duurstede is het coronavirus geconstateerd. Meer informatie kun je hier vinden. Naast onderstaande maatregelen, laten wij de toiletten sinds deze week extra vaak schoonmaken. Ook zijn extra hygiene maatregelen voor de bardienst/kantine getroffen. Alle trainingen, wedstrijden etc. gaan gewoon door.
 
De hockeybond (KNHB) houdt de situatie voor ons in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. Het spreekt dan ook voor zich dat wij hun adviezen opvolgen.

Samengevat komt het er op neer dat we je vragen:
  • Naar de club, trainingen en wedstrijden te komen als je je gezond en fit voelt.
  • Voor de zekerheid thuis te blijven als je griepverschijnselen hebt.
  • De basishygiëne te volgen (regelmatig handen te wassen, hoesten en niezen in je elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken).
  • Geen handen te schudden met je team/clubgenoten, tegenstanders en scheidsrechters.
  • Je eigen bidon te gebruiken en je bitje direct na gebruik op te bergen.
Voor meer informatie klik je hier of stuur je een mail naar [email protected].

 
TECH. COMM.

13-3-2020
Update; basisopleiding coachen voorlopig uitgesteld
 

Let op!! In verband met de corona-maatregelen is voor onderstaande bijeenkomst een uitgesteld, nog geen nieuwe datums bekend.


Voor alle huidige of toekomstige coaches van de jongste jeugd en junioren C, D teams wordt op 2 avonden de KNHB Basisopleiding  coachen aangeboden. (Coach je al wat langer bij onze club, dan komen er ook voor jou interessante zaken aan bod)

De opleiding zal worden verzorgd door een leercoach van de KNHB. Het worden leuke, interactieve avonden. De eerste avond is op woensdag 18 maart, de vervolg avond is op woensdag 1 april. Iedereen die de twee avonden aanwezig is geweest, ontvangt een certificaat van deze training.

 

Nieuwe data voor deze opleiding; 1 april en 15 april, op onze club van 20:00-22:00 uur, in ons prachtig clubgebouw

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten van tweeënhalf uur.

De eerste bijeenkomst behandelt de volgende onderwerpen:

– Wat is verantwoord coachen?

– Leeftijd-typische kenmerken

– Beginsituatie: doelen stellen en afspraken maken

– Effectief communiceren

– Op welke momenten en op welke wijze kan informatie verstrekt worden?

– Veiligheid

– Spelregels

– Enkele groepsopdrachten

 

Tijdens de tweede bijeenkomst staan de volgende onderwerpen centraal:

– Aspecten van wedstrijd coachen

– Welke taken horen bij coachen in en rond de wedstrijd?

– Wisselbeleid

– Komen tot een basisopstelling zestal, achttal, elftal

– Tactische vuistregels

– Systeem en tactiek

– Basisinformatie over de strafcorner aanvallend en verdedigend

– Enkele groepsopdrachten

 

De workshop wordt gegeven door de KNHB-leercoach Jeroen Laurensen.

 

Graag aanmelden bij [email protected]
 
BESTUUR

12-3-2020
Tot 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland, ook geen training
 
Beeste Speler/Ouder, 

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 6 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

Het Bestuur.

 

8-3-2020
Eendjesrace lotenverkoop
 
Lions Levefanum Eendjesrace 2020

Dorsteti ondersteunt de Lions Levefanum Eendjesrace loterij. Lions Levefanum is een vereniging in Wijk bij Duurstede die met name lokale doelen ondersteund.

Wij verkopen de loten via onze leden en in ons clubhuis. Dit jaar zullen de jongste jeugd
teams en de MD en JD teams de loten verkopen.

De loten worden aangeboden voor € 2.- per stuk en er zijn fantastische prijzen te winnen, die door lokale winkeliers en horeca ter beschikking zijn gesteld. De hoofdprijs is een fiets die ter beschikking is gesteld door Van den Berg fietsen en de tweede en derde prijs zijn een heren en dames zonnebril ter waarde van € 150.- per bril. Deze zonnebrillen zijn beschikbaar gesteld door opticien Prummel. Daarnaast is er nog een geweldige bierbeleving te winnen voor zes personen bij Stadsbrouwerij de Dikke en zijn er nog ca. 70 tot 80 kleinere prijzen te winnen.

Van elk lot dat wij verkopen, is € 1,- voor Dorsteti en € 1,- voor de Lions.
De opbrengst van de lotenverkoop willen wij graag gebruiken om leuke activiteiten te kunnen organiseren of om materialen aan te schaffen.
Vanuit de opbrengst van Lions Levefanum wordt onder andere jaarlijks een winterdiner voor ouderen in de gemeente Wijk bij Duurstede georganiseerd.

Eendjesrace op de Kromme Rijn (op KONINGSDAG)
Op 27 april a.s. om 14.00 uur vindt de eendjesrace plaats op de Kromme Rijn. Bij de brug bij het Walplantsoen worden tegelijkertijd 5000 genummerde eendjes in het water gelaten. De finish van de race is bij de brug bij de Nieuweweg. Het eerst aankomende eendje wint de hoofdprijs enzoverder. Een notaris houdt toezicht. De prijswinnende lotnummers worden vermeld op de website die op de loten staat vermeld. Prijzen zijn op te halen in de binnenstad van Wijk bij Duurstede.
De SeaLions begeleiden de eendjesrace en zorgen er ook voor dat alle eendjes weer keurig uit het water worden gehaald.

Wij willen graag deze loterij onder uw aandacht brengen. Doe mee, dan ondersteunt u Dorsteti en een aantal lokale goede doelen.


 
NIEUWS

9-2-2020
Bezoek Oranje tijdens de FIH Pro League
 
Voor onze Oranje teams is het een bijzonder jaar met als hoogtepunt deze zomer de Olympische Spelen. Ze spelen daarvoor weer een aantal keer in Nederland tijdens de FIH Pro League. Een mooie kans om ze te gaan aanmoedigen.

De FIH Pro League bestaat uit een reeks uit- en thuiswedstrijden van januari tot en met juni en monden uit in een Grand Final. In Nederland worden de wedstrijden op 4 verschillende locaties gespeeld: HC ‘s-Hertogenbosch, HC Rotterdam, SV Kampong Hockey en het Wagener Stadion.

Wil jij ook het echte Oranje Hockey feest beleven? klik dan hier.

 
JEUGDBESTUUR

7-2-2020
Meet en Greet Jeugdbestuur met Bestuur
 
Woensdag 5 februari was de eerste Meet en Greet geweest tussen het Jeugdbestuur en het bestuur van Dorsteti. Na het voorstellen op de AV aan de leden werd het tijd dat we nader met elkaar kennis konden maken en wat er bij de jeugd speelt met elkaar te delen. Na een voorstelrondje kwamen de eerste ideeën al op tafel en gaan we zo de komende tijd de nodige leuke activiteiten zien! Uiteraard krijgt dit snel weer een vervolg en zal het jeugdbestuur regelmatig even aansluiten aan de bestuurstafel om hetgeen wat er speelt bij onze jeugdteams onder de aandacht te brengen. Heb je leuke ideeën of zijn er dingen die jij graag wilt dat ze een keer met het bestuur moeten bespreken geef het of persoonlijk aan het bestuur door of benader ze via [email protected] en vol ze op Instagram @jeugdbestuur.dorsteti
 
SPONSORING

17-1-2020
Sponsoring Reede Amerongen
 

Volvo Reede en Dorsteti verlengen samenwerking

De samenwerking die wij als Dorsteti hebben met Volvo Reede in Amerongen zal ook komende jaren voortgezet worden. We zijn inmiddels in de fase waarin nieuwe overeenkomsten opgesteld en getekend gaan worden en we met nieuw elan deze samenwerking aan gaan. 

Dit is zeer goed nieuws want dat houdt in dat de VOLVO Clubbonus van 1.000 euro voor een nieuwe Volvo en 500 euro voor een Volvo select occasion blijft bestaan! Dus steun Dorsteti en koop je nieuwe Volvo bij Reede in Amerongen. 

Om meer aandacht te geven aan deze mooie actie zullen de reclame-uitingen weer geactualiseerd worden. Wat goed is om te weten is dat dit ook geld als je je zakelijke leaseauto besteld bij Reede. Mocht je de aanschaf van een Volvo in een keer te duur vinden kijk dan ook eens naar het private lease aanbod. https://www.reede.nl/finance/private-lease-aanbod/

 

 
Hoofdsponsor

Sponsoren