info_sportiviteitenrespect

Webshop

Handige links
Inloggen

Agenda
28-8 
(Vervallen) Internat
28-8 
Jeugdbestuursvergade
29-8 
Starters- en vrijwil
2-9 
Bitjes Happen
2-9 
Bestuursvergadering
8-9 
KNHB cursus coachen
11-9 
Algemene ledenvergad
Hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
info_sportiviteitenrespect 


                    ?

Sportiviteit & Respect binnen Dorsteti

Even voorstellen:

Ik ben Brenda Bakker 

Binnen Dorsteti hebben wij de ambassadeursrol voor sportiviteit en respect (S&R) voor elkaar op en langs het hockeyveld.

 

 

Landelijke aandacht voor S&R

Momenteel is er landelijk veel aandacht voor S&R. Alle verenigingen worden door de hockeybond gestimuleerd om aandacht te besteden aan S&R. De campagne van de KNHB is gericht op het tegengaan van wangedrag in de sport. Inmiddels is er bij meer 65% van de verenigingen een commissie S&R actief.

 

 

Beleidsplan Dorsteti

Dorsteti heeft een eigen verantwoordelijkheid op het gebied van normen en waarden en wil hier actief mee bezig zijn. Daarom is S&R onderdeel van het beleidsplan. Het gaat niet alleen om het tegengaan van fysiek wangedrag in de sport. Het gaat ook om op tijd komen, je aan afspraken houden, het gedrag van mensen op en om de velden en verantwoordelijkheid nemen wanneer dingen niet goed gaan.

Hockeyen is vooral ontspannend en plezierig. Maar het spel, vooral tijdens de wedstrijden, zorgt ook voor veel emotie op en/of langs het veld. Wat als die emotie omslaat in ronduit onsportief en respectloos gedrag? Herkenbaar? Hoe is jouw gedrag op en/of langs het veld?

 

 

Sportiviteit & Respect heeft betrekking op:

  • De hockey-wedstrijden zelf: hoe gaan we met elkaar om binnen het team; hoe gaan we om met de tegenstander en last but not least: hoe gaan we om met de scheidsrechters;
  • Het gedrag van ouders langs de lijn;
  • De communicatie richting coaches, lijncoördinatoren, vrijwilligers en het bestuur.

S&R binnen Dorsteti heeft alles te maken met hoe we met elkaar om (willen) gaan; wat vinden we als Dorsteti belangrijk en wat zien wij concreet als onsportief en respectloos gedrag. In het algemeen heeft iedereen wel een idee bij ‘wat kan wel en wat kan niet’. In de praktijk kunnen mensen hier toch bewust of onbewust van afwijken.

 

 

Enkele voorbeelden:

 

Meld onsportief gedrag. Meld buitensporig onsportief gedrag. Opstootjes, veelvuldig agressief gedrag van ouders richting scheids of coach. Zet het op het wedstrijdformulier of meld het bij ons. Natuurlijk nemen we iedere melding serieus. We passen hoor en wederhoor toe en gaan desnoods met partijen rond de tafel, al dan niet samen met de KNHB.

 

 

Brenda Bakker                                      ?

06 208 310 15                                      

[email protected]           

 

 

 

 

 
Hoofdsponsor

Sponsoren