Nieuws

Webshop

Handige links
Inloggen

Agenda
31-10 
Vervallen: Dorsteti
2-11 
ALV RTC Duurstede
4-11 
Bestuursvergadering
6-11 
Lions Dinner voorber
18-11 
Jeugdbestuursvergade
18-11 
Algemene Vergadering
2-12 
Bestuursvergadering
Hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Corona protocol update 14-10: Hier tref je de vragen en antwoorden (FAQ)
14-10-2020  | 
De Corana maatregelen zijn ook van invloed op de sport. Hieronder tref je het aangescherpte Corona-protocol van HV Dorsteti aan. De maatregelen zijn per direct ingegaan.

Aanpassingen:
30-09 zie aanvulling in het rood.
06-10 zie aanvulling in het groen.
14-10 zie aanvulling in het paars.

Wie mogen er trainen en oefenwedstrijden spelen?
Iedereen onder de 18 jaar mag nog steeds trainen en onderling oefenwedstrijden tegen teams van de eigen vereniging spelen. Teambegeleiders en wedstrijdbegeleiders mogen daarbij aanwezig zijn.

Mag ik met een team < 18 jaar een oefenwedstrijd tegen een andere vereniging spelen?
Nee. Het is alleen toegestaan om onderlinge wedstrijden met teams van de eigen vereniging te spelen.

Mag ik naar sportwedstrijden van kinderen/vrienden komen kijken?
Nee. Dat mag voorlopig niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders/verzorgers die naar hun sportende kind willen kijken.

Is het terras en/of kantine open?
Nee. Het terras valt onder het geheel van de kantine. De kantine en kleedkamers van het clubhuis zijn gesloten. De benedenruimte is alleen toegankelijk voor trainers en keepers om hun materialen op te halen en weg te brengen, zij dienen deze ruimte zo snel mogelijk te verlaten.

Mag ik in het clubhuis naar het toilet?
Ga thuis voor het sporten naar het toilet. Alleen de sporters en teambegeleiding mogen gebruikmaken van het toilet. Voor en na gebruik van het toilet dienen zij de kranen en het toilet zelf te ontsmetten. De middelen daarvoor staan in de toiletruimte. Uiteraard worden de toiletten ook schoon gemaakt.

Er mag tegelijkertijd maximaal 1 persoon per toiletruimte aanwezig zijn. Uitgaande personen gaan voor op binnenkomende. Binnenkomende personen blijven buiten wachten tot de uitgaande persoon buiten is. Let ook buiten op het houden van afstand.

 Ik rijd mijn kind naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer? 14/10 NVT; geen competitie.
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

 Hoeveel chauffeurs en bijrijders mogen er mee naar een uitwedstrijd?14/10 NVT; geen competitie.
Er mogen niet meer chauffeurs mee dan nodig om het team te vervoeren. De coaches of teammanager dragen zorg voor de indeling van de chauffeurs. Bijrijders worden niet tot de teambegeleiding gerekend en mogen daarom niet mee. Ouders die hun kind zelf naar een uitwedstrijd willen brengen en niet zijn ingedeeld als chauffeur, worden niet tot de teambegeleiding gerekend en mogen dus niet naar wedstrijd komen kijken.

 We zijn een team ouder dan 18 jaar, mogen we chauffeurs inschakelen? 14/10 NVT; geen competitie.
'Nee, tenzij'. Voor teams vanaf 18 jaar en ouder zijn er binnen het team in principe voldoende chauffeurs om het team te vervoeren. Mocht dat niet zo zijn, dan mag er aangevuld worden met chauffeurs van buiten het team.

Ik breng mijn kind naar de training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee, bij een training of thuiswedstrijd vallen ouders die hun kind brengen niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Je mag je kind wel bij het veld afzetten - dus niet  óp het veld -  en eventueel helpen aankleden. Zorg voor 1,5m afstand tot de andere ouders en vertrek direct.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

Mogen we na afloop van de wedstrijd of training op het terras blijven?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten. Dit geldt ook voor onze gasten.

Wie horen er bij de team- en/of wedstrijdbegeleiding?
Onder de team- en wedstrijdbegeleiding vallen alle personen die bij een team horen en/of tijdens de training of wedstrijd een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar. De benodigde chauffeurs horen bij de teambegeleiding van een jeugdteam. 

Iedereen moet na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

Moet ik me als team- en/of wedstrijdbegeleider aanmelden?
Ja. scan daarvoor de QR-code op het clubhuis of ga naar https://www.dorsteti.nl/registratie en meld je aan.

Wat te doen als het tijdens de wedstrijd of training hard gaat regenen of onweren?
Schuilen in het clubhuis is niet toe gestaan. Alleen als het extreem weer is en het te gevaarlijk is om de sporters naar huis te sturen, is het toe gestaan om in de tent te schuilen. Daarbij geldt vanaf 18 jaar afstand houden van elkaar.

Zijn er corona coördinatoren?
Door de week zijn de volwassen trainers de corona-coördinatoren. Op zaterdag en zondag zijn de gastvrouwen/-heren de corona-coördinatoren en te herkennen aan een hesje. Deze bemannen tevens de wedstrijdtafel.

Hoe om te gaan met positief geteste leden of personen in hun nabije omgeving?
Er is een protocol opgesteld, zie hier. In geval van een besmetting wordt het desbetreffende team en de relevante contacten geïnformeerd.

Zijn aanvullingen mogelijk?
Ja. In de komende dagen verwachten wij nog een aantal vragen. Hierbij het verzoek om de site en/of de app de komende dagen in de gaten te houden. Mocht je zelf een vraag hebben, stuur dan een mail naar [email protected].

Het Bestuur


Bijlage: Corona Flyer aanscherping 2.1.pdf

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor

Sponsoren