Nieuws

Webshop

Handige links
Inloggen

Agenda
31-8 
Startdag JJ en Jeugd
1-9 
Viking Jarl Toernooi
11-9 
WK Knotshockey
18-9 
Lions vergadering
12-10 
Oktoberfest
16-10 
Lions vergadering
23-10 
JJ Vriendjestraining
Hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Van de voorzitter: Theo Eigenberg
21-2-2023  | 
Als ik dit schrijf zit het zaalseizoen er alweer op en mijn dank gaat uit naar de vrijwilligers die de zaalhockey mogelijk hebben gemaakt. Veel jeugdteams heb ik zien spelen en een aantal spelers gesproken. De meesten gaven mij aan dat ze zaalhockey een hele leuke afwisseling vinden. Ik zag en hoorde plezier in hockey en dat is waar we het in de eerste plaats voor doen. Toch kon ik het niet laten om ook het prestatieve deel van mij een kans te gunnen. Een blik op de ranglijsten leert mij dat de jongens veelal in de middenmoot mee deden en de meisjes in de top drie. De MO16-1 werd kampioen. Proficiat!

Eén kampioensteam valt mij dan een beetje tegen. In het verleden hadden we er volgens mij meer. Geen doel op zich, maar toch. Van andere clubs hoor ik steeds vaker dat ze 2x in de week trainen. Of dat daaraan ligt en of dat ook voor ons haalbaar is, weet ik niet, maar wel iets om te onderzoeken. 

Na de voorjaarsvakantie gaan we terug naar het veld. Jame en Hans werken hard om de velden in top conditie te krijgen en te houden. Dat zien we terug; de velden liggen er beter bij dan ooit. Zo hebben ze inmiddels ook veld 1, het semi-waterveld, voorzien van nieuwe sproeiers. Het is nu aan de teams om lekker te trainen en mooie wedstrijden neer te leggen. Overigens, in de veldcompetitie draaien de meeste teams in de hoogste regionen mee. Mooi zo, hou dat vast.

Vanaf de hervatting van het veldseizoen gaat ook de scheidsrechter plus (CS+) opleiding in volle vaart verder. Haike, Luuk en Thijmen begeleiden dat. De CS+ ers in opleiding gaan zich zelf voor wedstrijden in plannen en volgen een aanvullende opleiding bij de KNHB. Ik doe daar zelf ook aan mee en zou graag een in omvang en kwaliteit groeiende groep CS+ ers zien. Je bent welkom.

Waar ik me wat meer zorgen maak is dat onze vereniging niet zonder vrijwilligers kan, maar dat die soms moeilijk te vinden zijn. Dat kost ons veel energie. Het idee van een vereniging is dat je met elkaar iets voor elkaar doet, zodat je samen verder komt. Daardoor is het  ook mogelijk de kosten lager te houden. Een cruciale functie die momenteel een vacature is, is die van hoofd Technische Commissie. Zie de informatie op de website en in de app. We zijn naarstig op zoek, mocht je interesse hebben meld je dan. 

En dan nog een nieuwtje: De kledingcommissie bestaande uit Myrthe en Pien, is volop bezig met het nieuwe seizoen '23/'24. We starten dan in nieuwe wedstrijdkleding. Het huidige shirt is alweer drie jaar oud en de sponsorcontracten lopen af. Inmiddels hebben ze het beleid en de shirts geƫvalueerd. Zijn ze op zoek gegaan naar leveranciers en hebben ze er eentje geselecteerd. Ik kan alvast verklappen: Er is verandering op komst en het bestuur is erg enthousiast over het voorstel. Binnenkort volgt meer...

We kunnen constateren dat het jaar bruisend is begonnen. Ik wens iedereen alvast veel (hockey)plezier en sportiviteit voor de 2e seizoenshelft toe. En de vakantiegangers een fijne vakantie.

Theo Eigenberg
Voorzitter HV Dorsteti

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor

Sponsoren