Nieuws

Webshop

Handige links
Inloggen

Agenda
17-4 
Jongste Jeugd oefene
17-4 
Oefenwedstrijd JB1 -
24-4 
Jongste Jeugd oefene
14-5 
Back to Hockeyclinic
23-5 
Vriendentoernooi 202
11-12 
Kerstloterij / borre
Hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Voortgang vervanging Raboveld (veld 2)
14-3-2021  | 
Zoals in de afgelopen algemene ledenvergadering al aangekondigd zijn wij bezig met de plannen voor een nieuw waterveld. Het oude Raboveld (veld 2) gaat niet langer mee in verband met algengroei. Hierdoor is de kunstgrasmat een soort gladde 'plaat' geworden die met name bij nat weer gevaarlijk glad kan worden. Het adagium 'blij dat ik glij' is wat ons betreft dus niet van toepassing. Het alternatief zou zijn intensieve algenbestrijding, waarop de mat weer enigszins bespeelbaar zou kunnen worden. 

We hebben daar niet voor gekozen, omdat de ondergrond en met name de drainage van dit veld ook te wensen overlaat. Bovendien zijn de algen nooit lang weg, hooguit één seizoen, en is het veld waarop kan worden gespeeld ten hoogste enigszins acceptabel te maken. We hebben dus gekozen voor een waterveld, de mooiste kwaliteit veld, met ET-Decke. Dat laatste is een onderlaag die weliswaar duurder is dan het alternatief (foam) maar veel stabieler is en heel lang meegaat. Er zijn offertes opgevraagd bij Antea Group, CSC en Topgrass. 

Afgelopen zaterdag zijn Krijn Korfage en Maarten Freriks  op bezoek geweest bij HOD in Valkenswaard waar een vergelijkbare mat van Topgrass al ligt. Dit is een prachtig stabiel veld, waarop snel spel in 3D mogelijk is. Een heel groot verschil met het huidige Raboveld! 
De komende week worden bezoeken gepland aan clubs met vergelijkbare velden aangelegd door Antea en door CSC. Daarna kunnen we een keus gaan maken. Het ziet ernaar uit dat wij na deze zomer de beschikking hebben over een kunstgrasveld dat de techniek van alle teams die erop spelen beter gaat maken. 

Een ander punt is dat wij graag een miniveld willen aanleggen naast het huidige Raboveld. Dat betekent meer trainingsruimte, en een veld waarop de F-jes en E-tjes wedstrijden kunnen afwerken zodat er meer ruimte in het zaterdagschema komt, en waarop teams zich kunnen inspelen. Het ligt voor de hand om dit veld nu aan te leggen. We moeten de lavalaag van het oude veld namelijk afvoeren, en de verwerking hiervan is enorm duur. We proberen deze lavalaag te hergebruiken onder het miniveld, zodat deze afvoerkosten vermeden worden en een deel van dit nieuwe veld al betaald is. 

Wij zoeken nog sponsoren voor het nieuwe miniveld! Onbevestigde geruchten willen dat de sponsoring geschiedt per anderhalve meter, dat sponsoren meedoen aan de uitverkiezing van 'Mini van de Maand', en dat de winnaar de middenstip krijgt van het oude veld (inclusief een overmaat aan algen). Rob Gaasbeek informeert jullie binnenkort hoe dit werkelijk gaat verlopen.

Namens het bestuur,
Maarten Freriks

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor

Sponsoren