Nieuws

Webshop

Handige links
Inloggen

Agenda
19-4 
wedstrijden sevens
20-4 
Persoonlijk feest le
26-4 
Koningsspelen
19-5 
Vriendentoernooi
21-5 
RTC Duurstede
24-5 
Teamavond Dames 1
14-6 
seizoen afsluiting m
Hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Verzoek inzamelen oude wedstrijdshirts voor Oeganda
7-2-2017  | 

Verzoek inzamelen oude wedstrijdshirts voor Oeganda

Lieve Dorstetiers,  

van Ingeborg Blaauw hoorde ik dat jullie een prachtig spiksplinternieuw wedstrijdshirt krijgen! Dat is geweldig, maar wat gebeurt er met je oude shirt? Precies, die verdwijnt in de kast en wordt hooguit misschien nog als slaapshirts gebruikt. Zou het niet gaaf zijn als er ergens in Afrika een heel meidenhockeyteam in een Wijkse outfit op het veld loopt? Ik dacht het wel! Daarom mijn verzoek of jullie de oude shirts willen inzamelen, dan neem ik ze mee naar Kampala, Oeganda! 

Mijn naam is Josefien, het was 1994 toen ik voor het eerst een hockeystick vast hield en het zompige grasveld van H.V. Dorsteti opstapte. De sport greep me en heeft me nooit meer lost gelaten. Ondertussen ook nog een paar jaartjes bij Doorn en Kampong gespeeld, maar altijd het blauw/zwart in mijn hart gehouden. 

Inmiddels woon ik al ruim 3 jaar in Oeganda, een Afrikaans land waar ik bij aankomst zeker geen hockeyveld verwachtte. Ik was dan ook bij verrast dat hier wel degelijk een kunstgras hockeyveld ligt! Er is een veld, maar de meerderheid van de spelers zijn arm en hebben geen geld om spullen te veroorloven. Daarnaast zijn hier simpelweg geen hockeyspullen te verkrijgen. 

Ik probeer zoveel mogelijk te doen om hockey verder te ontwikkelen in Oeganda. De focus ligt voornamelijk op zoveel mogelijk kinderen te laten spelen door materiaal beschikbaar te maken en clinics en trainingen te organiseren. Maar uiteraard sla ik zelf ook nog een balletje.

Ik speel dit jaar in een team van Wananchi Sports Club dat voornamelijk uit schoolgaande meiden tussen de 15 en de 20 jaar oud bestaat. Ik ben dus nogal de granny van het team. De meiden zijn hartstikke fanatiek, hebben een enorme teamspirit en passie voor de sport. Ik breng een beetje extra ervaring en strategie aan boord, en probeer de broodnodige spullen voor de clubs te verzamelen. 

Vanaf vandaag staat er een doos bij de wedstrijdtafel waar je je oude shirts in kunt doen. Lever ze in zodat ik een heel team in het door mij zo geliefde blauw/zwart kan hijsen!

 

 

Marius Meijers, 6-3-2017 @ 16:58:18
Test

Marius Meijers, 6-3-2017 @ 16:57:20
Heb nog sticks en ballen liggen. Mocht je die kunnen gebruiken dan geef ik ze aan Gerald Cramer mee. Sportieve groet Marius


Geef een Reactie

terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor









Sponsoren