Nieuws

Webshop

Handige links
Inloggen

Agenda
17-4 
Lions vergadering
19-4 
wedstrijden sevens
20-4 
Persoonlijk feest le
26-4 
Koningsspelen
6-5 
RTC Duurstede
19-5 
Vriendentoernooi
24-5 
Teamavond Dames 1
Hele agenda
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Warming-up programma KNHB
15-9-2015  | 

Beste leden,

Blessurepreventie is een belangrijk aandachtspunt voor de KNHB. Om veilig en met plezier te kunnen (blijven) hockeyen is het belangrijk dat een speler al op jonge leeftijd de juiste oefeningen leert. Op die manier leren spelers o.a. de heup, knie en enkel, op een goede manier te belasten waardoor er minder kans bestaat op acute blessures, blessures door overbelasting (op jonge leeftijd) en slijtage (op latere leeftijd). De KNHB heeft samen met VeiligheidNL en KNHB-partner Interpolis een Warming-up programma ontwikkeld, waarmee elke trainer en of coach voor elke leeftijdscategorie de training, maar ook de wedstrijd kan beginnen en die aansluit op de visie Spel en spelinzicht van de KNHB Academie. De trainers van Dorsteti zijn hiervan allen op de hoogte en worden indien nodig hierbij begeleid door Pieter Barte.

 

Via een website en een speciaal ontwikkelde app kan iedereen een warming-up samenstellen. Pieter maakt voor onze trainers een programma op maat dat elke maand wisselt. De oefeningen bestaan uit motorische- en hockeyvaardigheden en hanteren o.a. de thema’s: behendigheid, stabiliteit, flexibiliteit en snelheid / kracht. Door deze oefeningen kunnen teams op een leuke, verantwoorde en gevarieerde manier beginnen aan de training of de wedstrijd.

 

Achtergrond artikel
In Hockeyvisie vindt u een artikel over het Warming-up programma. Dit artikel is toegankelijk voor iedereen, men kan kosteloos een account aanmaken.

 

Op de KNHB website staat meer informatie en dit wordt actueel gehouden.

De TC


terug naar vorige scherm
Hoofdsponsor









Sponsoren